Asociatia Work At Home Moms a fost infiintata cu scopul de a sprijini mamele care lucreaza de acasa, part time, project based, dar si pe cele antreprenoare care isi doresc sa petreaca timp de calitate alaturi de copiii lor.

Asociatia Work At Home Moms are multe proiecte mari si rotunjoare pentru 2015-2016:

Mentorat Antreprenorial pentru Mame (M.A.M.). Acesta are la baza mai multe tipuri de consiliere ce urmaresc cronologic dezvoltarea unui business de acasa.

Avem in plan o editie in Bucuresti cu un numar de 7 intalniri care parcurg cronologic dezvoltarea unei afaceri incepand cu consilierea profesionala, terminand cu designul de proiect si aplicarea la finantarile potrivite, incluzand si asistenta post eveniment timp de 6 luni.

Ne dorim si sponsorizarea unui proiect ales de mentorii programului printr-o suma considerabila cu care sa poata intra pe o piata concurentiala.

Numarul de beneficiare este de 10-15. Proiectul poate fi replicat si in alte orase.

Mama StartUP: competitie de idei de afaceri. Proiectul Mama StartUp a fost creat pentru a sustine mamele incepatoare intr-ale afacerilor. Alaturi de sponsori si de juriul cu experienta in domeniu, dorim sa incurajam afacerile mamelor cu premii substantiale si feedback pentru o mai buna lansare în breasla.

Pentru 2015 ne dorim organizarea unei editii prin care sa oferim un pachet de start up de minim 1000 de euro incluzand crearea formei legale, asistenta fiscal timp de 6 luni, precum si material prima pe 6 luni de zile.

Proiectul are o singura castigatoare, insa toate participantele care e inscriu in comeptitie beneficiaza de feedback si indrumare.

Mama Connectintalniri de networking intre mamele antreprenoare

Se desfasoara cu o frecventa de o intalnire la 2-3 luni cu un numar de 15-20 mame in Bucuresti si 30-40 de mame in online.

Sezatori si dezbateri pe teme precum: branding, social media, fiscalitate etc.

Ateliere practice cu rol de indrumare vocationala si profesionala in cadrul Scolii de Arte si Meserii pentru Mame

Mum Hub: Co-working space pentru mamele creative

Campanii de fundraising in comunitate cu rol de a sustine proiectul unei mame sau proiecte de interes pentru WAHMs (avem proiecte finantate cu sume intre 450-5800 ron)

Mom@Work – site de joburi pentru mamele care cauta de lucru acasa, part time , project based. Se adreseaza cel putin unui numar de 3500 de mame cu care noi lucram sau am lucrat in cei 2 ani, dar si celor care vor decide alegerea acestui drum profesional in 2015. Implica atat asistenta in ce priveste orientarea profesionala, redactarea unui cv, scrisoare de intentie dar si contactarea companiilor de catre noi.

Mamele singure au super puteri – déjà am demarat in 2014 un grup de support cu un numar de 5-10 mame din Bucuresti care beneficiaza de consiliere bilunara. Urmeaza aducerea proiectului la alt nivel cu un numar de cel putin 30 de mame carora sa le putem oferi consiliere personala, profesionala, servicii medicale si de intretinere.

Activam in mai multe orase (Bucuresti, Cluj, Pitesti, Constanta, Iasi, Tg. Mures, Arad, Timisoara sunt cateva exemple). Imaginatia ne-a invatat ca distantele sunt doar mentale, iar mamele gasesc resurse, chiar le inventeaza!

*O parte dintre WAHMs isi pastreaza joburile avute interior, dar incearca un switch de la full time la part time sau colaborare home based.

Altele, inspirate de experienta maternitatii, descopera resurse nebanuite, mai noi sau chiar mai vechi.

Experienta de lucru a WAHMs cuprinde domenii precum: comunicare, PR, branding, contabilitate, consiliere juridica, HR, lifecoaching, arte si meserii, fotografie, graphic design, psihologie, scriere de proiecte, finantari, traduceri

Interesele antreprenoriale vizeaza preponderent domenii precum: design (floral, de interior), arte textile, arte culinare, consiliere specializata, identitate vizuala

* Am dezvoltat doua directii mari de actiune:

1.Directionarea de joburi part-time, de acasa, colaborari project based spre comunitatea noastra. Aici ducem munca de convingere angajatori, dar si una de creare efectiva a acestor locuri de munca. Un exemplu ar fi faptul ca ne dorim sa dezvoltam consilierea de acasa prin instrumente precum Skype, telefon, messenger etc. Mamele care pot oferi consiliere in domeniul in care sunt specializate (parenting, juridic, fiscal, alaptare etc.) ne pot contacta pentru a anunta public serviciile pe care le pot oferi.

EXP.: targul de joburi MAMA BIZ

2. A doua directie vizeaza mamele antreprenoare care doresc fie sa dezvolte un proiect, fie au deja unul si doresc sa il creasca. In acest sens, desfasuram periodic competitii de proiecte pe baza inscrierii unei idei de afaceri (Mama StartUp), intalniri de networking in cadrul carora mamele se pot cunoaste, isi pot oferi colaborari una alteia (Mama Connect), consiliere antreprenoriala (program de mentorat antreprenorial pentru mame – M.A.M.), targuri, magazinul online WAHM, MUM HUB – co-working space pentru mamele creative si multe altele.

*Persoanele interesate se pot inscrie in baza unui formular si pot participa la oricare dintre evenimentele noastre (fizice sau online). De asemenea, ne pot scrie pe contact@wahm.ro

Multumim!

Elena Gorun, presedinta Asociatiei Work At Home Moms

www.wahm.ro